content="width=device-width, initial-scale=1.0">
Grote zwitserse sennen amber

Grote Zwitserse Sennenhonden

"van Bolondhu"

zwitserse sennen 9


Karakter van de Grote Zwitserse Sennenhond.

De Grote Zwitserse Sennenhond werd oorspronkelijk ingezet als erf-, waak- en trekhond. Dat is in het karakter van de huidige Grote Zwitserse Sennenhonden zeer zeker nog terug te vinden. Ze horen zelfverzekerd te zijn, waakzaam maar zeker niet agressief, aanhankelijk voor bekende personen, terughoudend naar vreemden. Ondanks hun grootte hebben Grote Zwitserse Sennenhonden toch een behoorlijk uithoudingsvermogen.

De Grote Zwitserse Sennenhond is niet geschikt als kennelhond, het is een hond die graag bij zijn baas is en voor hem werkt. De Grote Zwitserse Sennenhond heeft een consequente opvoeding nodig, zoals elke hond. De baas heeft vooral veel geduld nodig! Een Grote Zwitserse Sennenhond is qua training snel verveeld en heeft er dan geen zin meer in. Houd de trainingssessies dus vooral kort en leuk. De Grote Zwitserse Sennenhond is een zelfstandige hond en heeft geen ‘will to please” zoals bv herdershonden dat hebben. Een Grote Zwitserse Sennenhond wil nog wel eens denken “doe het lekker zelf”. Daar moet je als baasje ook wel de humor van in kunnen zien.

Grote Zwitserse Sennenhonden zijn waakzame honden. Bij onraad zal hij zeker aanslaan. Alleen kan een plastic zak in de bosjes ook als iets heel gevaarlijks worden gezien. Zoek je een hond die niet blaft, neem dan geen Grote Zwitserse Sennenhond!

Grote Zwitserse Sennenhonden zijn ondanks hun formaat zeer goed met kinderen. Ook met andere huisdieren kunnen ze prima overweg als ze dat van pup af aan wordt aangeleerd.

Uit het feit dat de Grote Zwitserse Sennenhond als trekhond werd gebruikt kun je wel afleiden dat dat iets is wat hij graag doet! Wil je niet door je 50-60kg wegende hond over straat gesleurd worden, zorg dan dat je daar als pup al heel veel aandacht aan besteedt. Laat de pup niet overal naar toe trekken en wees vooral hier heel erg consequent in.

 

Samenvattend is de Grote Zwitserse Sennenhond vooral een gezellige, grote knuffelbeer, die ervoor zorgt dat inbrekers wel een blokje om gaan.

Grote Zwister konijnGrote Zwitserse sennenhond knuffel

Grote Zwitserse Sennenhond SUP